vineri, 30 iulie 2010

Sfaturi culinare 5

Vasele pentru sufleuri
Sufleurile se coc mai bine in forme speciale, facute din otel inoxidabil sau ceramica si se tin la cuptor numai timpul prescris, altfel se lasa si nu mai sunt pufoase si aratoase.

Pastele fainoase
Daca in apa in care se fierb pastele se pune o lingura de ulei, apa nu va mai da in foc si pastele nu se vor mai lipi intre ele.

Gaina frageda
Din pacate, unele gaini de supa, oricat le-ai fierbe, nu se fragezesc nicicum. Secretul pentru o carne frageda, chiar si cand gaina este mai batrana, este putin rom turnat in apa in care fierbe gaina. Carnea se fierbe repede, este frageda, iar alcoolul nu se simte si nu miroase.

Sosuri fara cocoloase
Cand sosurile nu sunt frecate bine, fac uneori mici cocoloase neplacute. Treceti sosul printr-o strecuratoare, turnati-l la loc in oala si incalziti-l din nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...