miercuri, 29 februarie 2012

Retete de post - Chiftelute din piure de cartofi

Reteta si pozele apartin blogului BUCATARIA-MAREA AVENTURA
Multumiri!


O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 4-5 linguri cu faina
- pesmet
- 30 g margarina
- sare, piper
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 4 -5 ciuperci proaspete




Preparare:
Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata, se scurg de apa si se mixeaza cu: faina, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper, ciupercile tocate marunt si 2-3 linguri pesmet. Trebuie sa rezulte o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine, se mai adauga pesmet. Se uda mainile cu apa si se formeaza chiftelute, care se trec prin pesmet si apoi se prajesc in ulei incins. Cine doreste, le poate aseza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi le poate coace la cuptor timp de 30-35 minute.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...