luni, 26 martie 2012

Retete de post - Placinta de dovleac



Foto by Simona Floroaia - La Bohème



Am facut aceasta reteta dupa siteul Delicii Culinare. Cred ca a iesit la fel de buna, deoarece nici nu s-a racit bine ca nu mai era nici urma de placinta.

Ingrediente:

Pentru umputura:
- 1 kg dovleac ras
- 8-9 linguri de zahar (dupa gust)
- 2 linguri de ulei Cardinal
- 1-2 plicuri zahar vanilat
- stafide optional
Pentru coca
- 300-350 g faina
- 10 linguri de apa (pline)
- 5 linguri de ulei (pline)
- 3 linguri de otet

Preparare:

Dovleacul se taie, se curata de coaja, apoi se rade pe razatoarea mare. Intr-o cratita se pune putin ulei, in care se caleste dovleacul ras impreuna cu zaharul. Cand s-a inmuiat putin doveacul, se ia de pe foc si se adauga scortisoara , zahar vanilat si optional stafide.

Se pune faina intr-un castron adanc. Se face o adancitura in faina, in care se pune solutia de apa, ulei si otet, apoi la inceput se amesteca usor cu o lingura. Dupa aceea se framanta cu mana, pana coca devine numai buna de intins (nu prea tare, usor elestica).

Se imparte coca in patru bucati. Pe masa de lucru se pune faina si cu ajutorul sucitorului, se intinde o foaie subtire.De fiecare data cand se intoarce foaia, se mai adauga putina faina, atat pe foaie cat si pe masa de lucru.

Cand foaia este gata, se acopera cu umplutura pe trei sferturi din suprafata, apoi se ruleaza si se aseaza in tava, unsa cu ulei in prealabil.

Cu fiecare bucata de coca se procedeaza la fel. Rulourile asezate in tava , se ung cu ulei si se baga in cuptorul incins, la foc potrivit. Cand s-au rumenit frumos , se scot din cuptor si se acopera cu un strat de zahar pudra.
Pofta buna!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...