marți, 30 octombrie 2012

Concurs – www.gastromag.ro Totul pentru bucataria ta !

Concursul se adreseaza persoanelor care au domiciliul pe teritoriul Romaniei!

Site-ul www.gastromag.ro si blogul Retete de mancaruri te provoaca la concurs!  


       


Iata ca am revenit cu un nou concurs, alaturi de www. gastromag.ro, site-ul unde gasesti totul pentru bucataria ta.

Daca va doriti un anumit produs si nu l-ati regasit in oferta lor, nu trebuie decat sa le trimiteti cererea dumneavoastra prin email la comenzi@gastromag.ro si ei va vor raspunde in cel mai scurt timp.

Ce trebuie sa faci:
- Intra pe site-ul www.gastromag.ro si alege 3 produse care ti-ar placea pentru bucataria ta ;
- Da like paginii de Facebook a site-ului www.gastromag.ro (intra Aici);
- Lasa un comentariu la aceasta postare care sa contina obligatoriu  urmatoarele:
a. linkurile celor 3 produse care ti-au placut pe site-ul www.gastromag.ro
b. numele cu care ati dat like, pe Facebook, paginii www.gastromag.ro
c. adresa de e-mail valida.

Perioada de desfasurare a concursului
1.11.2012 ora 8:00 - 10.11.2012 ora 24:00

Premii
Premiul 1:   Oala teflon antiaderenta cu capac 


Premiul 2:   2 boluri termorezistente:


Premiul 3:  Un set de pahare termorezistente:


Extragerea castigatorilor:
Se va face in data de 11.11.2012 cu ajutorul Random.org. 
Castigatorii vor fi anuntati in maxim 3 zile de la data incheieri concursului.

ATENTIE !
Nu se accepta decat un comentariu de persoana!
Cei care nu respecta toate cerintele, nu vor fi inscrisi in concurs!!!
Comentariile vor aparea dupa moderare!




luni, 29 octombrie 2012

Cornuri cu ierburi si seminte

Dupa cum va promiteam la reteta Paine cu ierburi si seminte a la Grasu64, iata si reteta de Cornuri cu ierburi si seminte. Reteta este un mix, plus adaugirile mele, intre reteta( Cornuri de brutar) a  Laurei Laurentiu de la siteul Retete ca la mama si cea (Paine cu ierburi si seminte) a lui Marius Tudosie de la Bacania Veche. Le multumesc ca exita!

Ingredientele si modul de preparare al aluatului le gasiti aici (Pentru cornuri folositi doar jumatate din ingrediente si fara carnaciori.)

Mai jos o sa va spun cum am modelat si am copt cornurile.

Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in 16 bilute egale( teoretic).
Fiecare biluta se aplatizeaza cu palma, se unge cu ulei pe toata suprafata, se ruleaza, apoi se rasuceste si se innoada.
 Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie. Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati. Incepand din partea mai lata, se ruleaza cornurile.
Se aseaza cornurile in tava acoperita cu hartie de copt.
Se amesteca galbenusul cu o picatura de apa si se pensuleaza cornurile.
Se presara cu sare, susan si chimen.
In reteta originala se spune; "Se lasa 5-10 minute la loc caldut, sa mai “se dezvolte” in tava”, apoi se dau la cuptorul preincins la 180 de grade (al meu e pe gaz, neventilat) pentru 20-25 de minute". La mine adurat cel putin 45 de minute , pana s-au rumenit frumos! ( cuptor de doi lei, face treaba da mai incet)


Pofta buna!

Paine cu ierburi si seminte a la Grasu64

De multa vreme vroiam sa fac cornuri de brutar dupa reteta Laurei Laurentiu si uitandu-ma pe You Tube la una dintre retetele ei am dat si de aceasta reteta de paine facuta de Marius Tudosie de la Bacania Veche.
Si uite asa mi-a fatat mintea un pui...ce ar fii daca as combina cele doua retete si as mai pune si ceva de la mine!? Zis si facut!
Am facut aluatul de cornuri al Laurei imbunatatit cu ierburi si seminte a la Marius. Rezultatul, unul maret, dupa umila mea parere. Daca nu credeti, incercati!
Deci am dublata aluatul Laurei si mi-a iesit o tava de paine si una de cornuri. So, regarder!!!


Urmeaza sa postez si reteta Cornuri de brutar!

Atentie!!!
Cantitatile de ingrediente sunt si pentru o tava de cornuri. Deci pentru paine folositi jumatate de ingrediente!


Ingrediente ( din aceste ingrediente ne ies o tava de paine, cat si o tava de cornuri ):
600 ml apa calduta
1000 de grame de faina
8 linguri de supa pline cu ulei de masline
- 2 linguri cu zahar
- 2 lingurite de sare( pentru aluat)
- 50 gr drojdie proaspata
- 2 carnaciori
- 8 catei de usturoi
- 15-20 masline
- chimen, cimbru, susan
mai trebuie:
- ulei de masline pentru tava ( destul de multicel, cam 150 ml)
- sare pentru presarat
- 2 galbenusuri pentru uns deasupra
In reteta originala nu se folosesc carnaciori, masline si nu se unge painea cu ou.

Preparare:
Intr-un castron mare, cernem faina, facem o groapa in mijloc si punem drojdia pe care am dizolavato cu zahar si 3 linguri de apa calda. Mixam cu mana, drojdia cu un pic de faina si o lasam sa creasca.
Prajim carnaciorii si ii taiem feliute subtiri.
Facem mixul de ierburi si seminte. Intr-un mojar mizam usturoiul cu sare, maslinele maruntite, chimenul, cimbrul, susanul si legam totul cu 8 linguri de ulei, adaugate treptat.
Adaugam la faina cu drojdie, apa calda cat cuprinde si mixul de ierburi si seminte si framantam bine pana simtim in mana ca aluatul creste.
Impartim aluatul in doua. O parte pentru cornuri si celalta pentru paiine.
Intr-o tava facem un pat de ulei.In tindem aluatul cu mana dandui forma tavii.
Presaram aluatul cu susan, chimen, sare si asezam pe el feliutele de carnati. Presam cu degetele, pentru a intra bine in aluat, uleiul, sarea, semintele si feliutele de carnati. Ungem aluatul cu galbenusul de ou.
Aprindem cuptorul si bagam painea, pentru aproximativ o ora( depinde de cuptor), pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!

duminică, 28 octombrie 2012

Supa gulas

Aceasta bunatate am facut-o dupa reteta gasita pe blogul Homemade by Oana. Va recomand sa vizitati si voi acest blog cu retete apetisante!



Ingrediente:
- 500 g carne de vita pentru tocana
- 2 cepe mari
- 2 cartofi mari
- 3 linguri pasta de tomate
- 3 linguri paprika dulce
- 2 linguri ulei
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingura paprika iute
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita maghiran
- 1- 1,5 l supa de vita
- piper



Preparare: 
Prajim carnea, taiata cubulete mici, intr-o lingura de ulei.


O lasam pana se rumeneste bine. Scurgem uleiul din tigaie si scoatem carnea pe un prosop de hartie.
Punem o alta lingura de ulei in tigaie si prajim timp de 1 minut bobitele de chimen.
Adaugam apoi ceapa tocata marunt si o lasam pana devine sticloasa.
Punem carnea peste ceapa si chimen si mai lasam totul la foc mic 2 minute.
Adaugam apoi supa de vita, pasta de tomate, cartofii si paprika si amestecam usor cu o lingura de lemn.
Condimentam cu paprika iute, piper, maghiran si foi de dafin si lasam totul circa o ora sau pana carnea este frageda.
Pofta buna!



joi, 25 octombrie 2012

Tarta de ciocolata





Ingrediente:

- 250g ciocolată cu minim 70% cacao
- 250g unt
- 180g zahăr
- 150g făină
- 5 ouă
- 1 lingură cu vârf de cacao pudră
- 1 linguriță praf de copt




Preparare:

Se topesc ciocolata și untul, ușor, la bain-marie (sau într-o cratiță cu fundul gros, deasupra unei flăcări mici). După ce s-au omogenizat, se lasă să se răcească puțin.


Se bat ouăle cu zahărul, până ce acesta se topește.
Se amestecă cele două compoziții, untul cu ciocolata cu ouăle și zahărul.


Se adaugă pudra de cacao, praful de copt și făina.


Se omogenizează cu blândețe compoziția


 și se coace tarta 15 minute în cuptorul încins la 180 de grade (foc mediu), într-o tavă termorezistentă, cu diamentrul de 25-30 cm, unsă în prealabil.
Tarta este foarte amăruie (ciocolata neagră + cacao), așa că merge foarte bine lângă o cupă de înghețată de vanilie!
Pofta buna!

miercuri, 24 octombrie 2012

Biscuiti Bufnita Pentru HALLOWEEN

Am vazut pe blogul lui Cristina Toth (divainbucatarie.ro) aceasta reteta si avand in vedere ca suntem in preajma sarbatorii de Halloween, am trecut la prestarea ei.
Deci reteta este cea a Cristinei (divainbucatarie.ro) iar pozele imi apartin!
Singura modificare la reteta este aceea ca eu nu am avut nesquik si am folosit cacao.



INGREDIENTE:
(pentru 18 bucati mari)
- 120 g unt
- 120 g zahar brun
- 1 plic zahar vanilat
- 1 ou
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 30 g nesquik ( nu am avut nesquik si am folosit cacao )
- alune de padure
- migdale

PREPARARE:
Mixam untul cu zaharul brun si cel vanilat pana devin o spuma, apoi adaugam oul.

Incorporam faina amestecata in prealabil cu un praf de sare si praful de copt. Impartim aluatul in jumatate. In una din aceste jumatati adaugam nesquik-ul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Din ambele jumatati de aluat rulam intre palme cilindrii cu un diametru de aproximativ 1.5-2 cm. Le invelim intr-o folie alimentara si le dam la rece pentru o ora. 

 Pe o plansa de lucru taiem din cilindrii de culoare alba. Ii punem in tava de copt tapetata cu hartie de copt, relativ aproape unii de altii, in perechi de 2 bucati albe. Le inconjuram cu snuruletele colorate, ca si cand am face un 8 culcat. Vom realiza aluatul nu prea subtire, astfel incat biscuitii sa fie moi (aproximativ 3 mm).

Cu degetele apucam si tragem putin in sus din aluatul cu nesquik, astfel incat sa obtinem “urechile”. Punem ochii din jumatati de alune de padure, iar ciocul va fi sugerat de migdale, raschetate putin cu un cutit. Lasam suficient spatiu intre biscuiti, pentru ca vor creste.
 Am facut exact ca in reteta Cristinei (divainbucatarie.ro), 9 bucati de bufnite care au intrat intr-o tava si am facut 2 tavi.  
Coacem biscuitii la 180°C timp de 13-15 minute. Ii lasam sa se raceasca pe un gratar apoi ii servim.
Pofta buna!

Top 30 siteuri - bloguri culinare



 Topul a fost realizat pentru saptamana 15.10.2012 - 21.10/2012

1. www.e-retete.ro
Peste 860 retete culinare gatite, fotografiate si detaliate pentru ca tu sa ai totul la indemana cand vrei sa-ti impresionezi aproapele, prietenii si propriile simturi.


 2. http://www.retetecalamama.ro/
Esti pasionat de bucatarie si cauti retete noi? Esti incepator in ale gatitului si esti in cautarea unor explicatii detaliate? Acest blog culinar iti ofera retete cu poze pas cu pas impecabil explicate. Cele mai bune retete: mancaruri, fripturi, deserturi!

 3. http://www.teoskitchen.ro/
Retete culinare ilustrate, explicate pas cu pas si usor de facut.

 4. http://laurasava.ro/
Un blog pionier in domeniul gastronomiei, realizat din bucuria de a impartasi cu voi minunate retete culese de pretutindeni. Munca mea o dedic cititorilor mei dragi, care zilnic ma rasfata cu atentia lor.

 5. http://www.bucatareselevesele.ro/
Retete culinare, retete ilustrate. Retete culinare din Ardeal si Moldova ! Retete traditionale din bucataria romaneasca si nu numai !

 6. http://www.all-food.ro/
Am realizat cat de plictisitoare erau mesele mele pana sa ma apuc sa scriu pe acest blog. Acum imi petrec timpul liber cautand si descoperind noi retete gustoase de care ma bucur impreuna cu cei dragi.

 7. http://ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.ro/
Cand ai pofta de ceva bun, intra aici si vezi ce-am mai gatit. Vei gasi atat retete clasice din bucataria romaneasca si internationala cat si improvizatiile mele gastronomice la minut.

 8. http://www.viorica-torturi.ro/
Arta Culinara.

 9. http://culoriledinfarfurie.blogspot.ro/
Retete culinare ca: aperitive, antreuri, supe, mancaruri, torturi, prajituri, toate in imagini.

10. http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/
Retete simple si usoare pentru fiecare zi.

11. http://www.dulcegarii-culinare.ro/
Blog culinar, dulcegarii, retete cochete, retete simple in imagini, traditionale si internationale.

12. http://brindusascheaua.blogspot.ro/
Blog culinar care oferă reţete din bucătăria românească şi internaţională, explicate cu fotografii sugestive din timpul preparării.

13. http://enjoydessert.blogspot.ro/
Retete delicioase pentru o masa sanatoasa completata de un desert minunat!

14. http://www.delicioasa.com/
Blog culinar, calatorii, familie. Retetele mele sunt simple,rapide,confortabile...Timpul petrecut in bucatarie trebuie sa fie o bucurie pentru intreaga familie, iar mancarea o incantare.

15. http://furnicuti.blogspot.ro/
Retete culinare delicioase cu caloriile calculate.

16. http://www.delicii.com/
Retete delicioase.

17. http://rawveganjoy.blogspot.ro/
Blog despre alimentatie vegana fara foc (Raw Vegan).

18. http://www.emilyscupcakes.ro/
Cupcakes, muffins, sweet treats, love, colors, smile, sweets, tea party - toate pe cel mai vesel blog culinar.

Cele mai delicioase retete culinare si bauturi traditionale romanesti si internationale. Ghidul tau pentru o alimentatie sanatoasa.

Un blog cu un inceput promitator, interesant in domeniul culinar si nu numai... Am fost diagnosticata de 5 ani cu un cumul de boli autoimune si doresc ca acest subiect sa devina foarte important...

Blog culinar, retete prajituri si ornare torturi.

Retete culinare din Bucataria Romaneasca.

Oricine poate sa gateasca! Retete simple, rapid de realizat. Retete nationale si internationale: dulciuri, preparate din carne si peste, supe, salate, inghetata si multe altele.

Retete sanatoase pentru copii si adulti.

Retete culinare din bucataria mea: ilustrate, usoare si gustoase.

Inventii in bucatarie - retete in imagini, retete inventate, retete adaptate.

Retete originale, gustoase, simple si sanatoase, inventii proprii si sfaturi culinare de efect. Retete culinare din gastronomia romaneasca si cea internationala reinventate.

Initial am vrut sa fie un blog culinar al familiei, un fel de carte de bucate, virtuala, personala. Apoi am hotarat sa-l fac public pentru a deveni, poate, la randul meu, o sursa de inspiratie asa cum si altii au fost pentru mine.

Un site care oglindeste viata culinara de zi cu zi: experiente culinare, restaurante si pizzerii care merita sau nu sa fie vizitate, postarea de retete traditionale dar si trendy.

Un blog culinare cu retete numeroase care o sa iti faca ziua mai gustoasa !

Acest top a fost realizat dupa datele furnizate de www.trafic.ro. Au fost luate in considerare decat siteurile si blogurile culinare inscrise pe siteul  www.trafic.ro.


marți, 23 octombrie 2012

Fissler - Tigaia minune


Ati incercat sa faceti si altceva in tigaia de clatite marca Fissler de la GatesteSanatos.ro? Ei bine eu am facut, cu mare succes, peste, friptura, legume si toate au un gust deosebit fara ca sa se lipeasca!!!
Astept sa-mi spuneti ce bunatati ati pregatit cu aceasta tigaie minune!



Mancare de fasole galbena/verde cu pui/Yellow bean dish with chicken



Ingrediente:
- 1 kg fasole galbena (proaspata, conservata sau congelata)
- 6 pulpe de pui
- 2 ceape mari
- 4-5 catei de usturoi
- 1 linguri de faina
- 3 rosii
- 2 linguri de bulion
- sare, piper
- patrunjel, marar

Preparare:

Punem la fiert, in vase separate, fasolea si pulpele de pui. Cand sunt gata pulpele, le scoatem din vasul in care au fiert ( pastram supa), le lasam sa se racoreasca si le dezosam.
Intr-o cratita mare, calim ceapa tocata marunt pana devine translucida, dupa care adaugam usturoiul tocat marunt si mai lasam sa se rumeneasca un minut, dupa care adaugam si rosiile tocate cuburi. Dupa cinci minute, adaugam carnea dezosata si 1 si 1/2 l din supa in care au fiert copanele. Lasam pana incepe sa fiarba si adaugam fasolea.
Dupa douazeci de minute adaugam si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba inca cinci minute.
La sfarsit adaugam faina, pe care am diluato intr-o cescuta cu apa. Mai lasam sa fiarba 5-6 minute.
Inainte de a o lua de pe foc, adaugam patrunjelul si mararul tocate marunt.
Pofta buna!


Ingredients:
- 1 kg yellow beans (fresh, canned or frozen)
- 6 chicken thighs
- 2 large onions
- 4-5 cloves of garlic
- 1 tablespoon flour
- 3 tomatoes
- 2 tablespoons of broth
- Salt and pepper
- Parsley, dill


Preparation:
We cooked in separate pots, beans and chicken legs. When the legs are ready, remove from the vessel in which they boil (keep soup), let them cool and they boned.
In a large saucepan, fry chopped onion until it becomes translucent, then add the chopped garlic and more let it brown a minute then add the chopped tomatoes cubes. After five minutes, add boneless and 1 1/2 liters of boiled soup with drumsticks. We leave until it starts to boil and add beans.
After twenty minutes, add the tomato paste and more let it simmer for another five minutes.
Finally, add the flour, which I diluato in a cup of water. May let simmer 5-6 minutes.
Before you take it off the heat, add chopped parsley and dill.
Enjoy!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...