sâmbătă, 18 septembrie 2010

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi ne spune ce mezeluri nu ar trebui sa consumam.

In opinia Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, preşedintele Institutului de Cercetări Alimentare spune ca urmatoarele mezeluri, consumate in exces pot duce la afecţiuni grave.

Cremvurştii. Conţin multă tocătură de oase, tendoane, pieliţe şi grăsime şi nu oferă organismului
substanţe de calitate. Ei pot provoca toxiinfecţii alimentare
cu Salmonella sau, în cazuri extreme, cancer
de stomac, pentru că pieliţele păsărilor conţin germenul campilobacter, care favorizează această boală.
Salamurile. Acestea conţin 60% slănină şi şorici şi doar 17% carne de calitate inferioară. Printre ingrediente se numără aditivi care imită gusturile condimentelor, făină de soia 20% sau carmin, colorant ce poate declanşa alergii, rinite sau erupţii pe piele.
Şuncă ţărănească. Este produsă din carne procesată mecanic – 70%, în mare parte alcătuită din slănină, urme de oase, şorici. Carnea se injectează cu o soluţie de saramură, apoi trece prin malaxoare de trei ori
Parizerul. Are circa 80% slănină şi şorici de porc şi 10% carne de pasăre dezosată mecanic (în care intră oase măcinate). Pentru că are mult amidon şi fibre din soia, mezelul conferă starea de saţietate, dar e greu de digerat
Pastrama de porc. Conţine carne dezosată de la pulpă, spată şi muşchiul de pe spate. Produsul
e apoi injectat cu soluţie de saramură şi este afumat cu fum lichid. Acesta conţine hidrocarburi cancerigene.
Kaizerul. E injectat frecvent cu soluţii cu sare, cu gelifinaţi pentru reţinerea apei şi cu conservanţi care menţin aspectul proaspăt al produsului.
Lebărwurst. Are carne de cap de porc în proporţie de 62%,
Slănină (7%), organe - inimă, rinichi, splină (15%), ficat (16%). Atunci când sunt puse în malaxor, se adaugă aditivi: colorantul alimentar carmin, antioxidanţi şi amidon de cartofi
Cârnaţii.

Au 60% carne de porc, cu slănină şi şorici. Aceştia sunt coloraţi artificial cu carmin şi conţin conservanţi: nitrit de sodiu şi nitrat de potasiu, care dau şi o aromă specifică

Afumăturile sunt cancerigene
Fumul la care sunt expuse cele mai multe mezeluri şi cărnuri favorizează apariţia cancerului, spune dr. Mencinicopschi. El susţine că 14 porţii de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul bolilor
pulmonare cronice. În ţările vestice, aceste afecţiuni se numără printre primele cinci cazuri de deces.

Un comentariu:

  1. are mare dreptate acest domn ,defapt iti dai si tu seama can cumperi ca sunt facute majoritatea din ingrediente eftine .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...