vineri, 25 aprilie 2014

Brownie cheesecake






Când nu știi ce să alegi între un cheesecake cremos și o prăjitură cu ciocolată multă și decadentă, le combini! Și îți iese un absolut extraordinar brownie cheesecake! Rețeta este adaptată după aceasta: http://homemadebyoana.blogspot.ro/2012/04/brownie-cheesecake.html?m=1 Ingrediente: Pentru stratul de brownie: 200g ciocolată neagră 200g unt la temperatura camerei 150g zahăr 3 ouă 110g făină Pentru stratul de cheesecake: 400g cremă de brânză de calitate cât mai bună (eu folosesc Philadelphia) 50g zahăr 1 linguriță esență de vanilie 2 ouă Pentru stratul 3, de smântână: 200g smântână 50g zahăr pudră 1 linguriță esență de vanilie Preparare: Întâi și întâi pornim cuptorul la 170 de grade și ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu hârtie de copt. Apoi ne apucăm de stratul de brownie, topind ciocolata la bain-marie. Într-un castron, amestecăm untul cu zahărul până obținem o textură cremoasă. Apoi adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând doar foarte puțin după fiecare. Tot treptat adăugăm și făina trecută prin sită, și amestecăm bine până se incorporează perfect. La sfârșit adăugăm și ciocolata topită și amestecăm până se omogenizează complet.


Turnăm compoziția în tava pe care am pregătit-o la început, nivelăm frumos și o lăsăm deoparte.


Pentru stratul de cheesecake, amestecăm crema de brânză cu zahărul și esența de vanilie până când obținem o textură cremoasă și pufoasă. Adăugăm apoi ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare. Crema obținută o turnăm în tavă, peste stratul de ciocolată, și dăm la cuptor pentru 30 de minute.


După cele 30 de minute, scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răceasca până pregătim al treilea strat. Într-un castron amestecăm smântâna cu zahărul pudră și esența de vanilie până când ingredientele sunt bine incorporate. După ce s-a răcit bine prăjitura de la cuptor, turnăm și al treilea strat pe deasupra (este important să se răcească primele 2 straturi ca să nu se întrepătrundă cu stratul de smântână). Mai dăm tava la cuptor pentru încă 10-15 minute. Cheesecake-ul se servește cel mai bine a doua zi, după ce a petrecut măcar vreo 8 ore la frigider. Cu cât se răcește mai mult, cu atât se taie mai ușor, arată mai bine în secțiune (se văd frumos cele 3 straturi de culori diferite) și cu atât este mai bună această prăjitură!



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...