vineri, 9 mai 2014

Retete pas cu pas - Hibrid sau Placintomusaca cu urda






Ingrediente:

- 900 g carne tocata, ce va place
- 3 kg cartofi
- 5 oua
- 500 g urda, eu am avut de oaie
- 1 legatura de ceapa verde
- 2 fire de usturoi verde
- piper negru Kotanyi
- cimbru Kotanyi
- sare de mare Kotanyi
- boia de ardei iute Kotanyi
- 4 linguri ulei presat la rece Cardinal
- 400 ml suc de rosii

Preparare:

Curatam, spalam, taiem cartofii cuburi maricele si ii fierbem circa 20 de minute.
Curatam, spalam, taiem marunt ceapa si cu usturoiul.
Intr-un vas incapator incingem uleiul, punem ceapa si usturoiul si calim pana se imoaie  si devine sticloasa. Adaugam carnea tocata si calim pana isi schimba culoarea.




Punem sucul de rosii, doua cani de apa si lasam pe foc potrivit, pana fierbe carnea ( lichidul trebuie sa scada la jumatate). Condimentam, dupa gust, cu sare, piper si cimbru. 
Intr-un vas incapator faramitam urda, o amestecam cu cele 5 oua si cu boiaua de ardei iute . Mixam cu un mixer vertical pana devine o pasta.





Intr-o tava termorezistenta punem jumatate din cantitatea de cartofi fierti (acoperind fundul tavii).
Peste cartofi repartizam uniform toata cantitatea de carne cu sos.



Peste carne punem si restul de cartofi.



Peste cartofi intindem uniform crema de urda.



Dam tava la cuptorul bine incins, pana se rumeneste frumos.



Se poate servi atat calda cat si rece.




Pofta buna si spor la bucatarit! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...