marți, 14 iulie 2015

Retete de la cititori - Prajitura crumble cu visine

De azi inauguram un nou capitol in viata blogului nostru, respectiv cel in care primim retete minunate de la voi, cititorii nostri simpatici. Iar cea care sparge gheata primului guest post este Catalina Penciu cu delicioasa ei reteta de Prajitura crumble cu visine.
Va invit sa cititi mai jos reteta ei si, daca va incanta ideea, sa ne trimiteti retele voastre pe adresa redactiei:
Rugamintea este ca pozele sa va apartina!




"Simplitatea este sofisticarea extrema" zicea cineva o data, si bine zicea. Desertul asta e nici mai mult, nici mai putin, decat intruchiparea prajituristica a citatului de mai sus.
Ingrediente:
Blat
50g amidon
200g faina
½ pachet praf de copt
1 ou
150g zahar
½ lingurita scortisoara + ½ lingurita cardamom (sau mai mult/mult mai mult, dupa gust)
125g unt
Umplutura
visine (1 borcan de compot/tot atatea visine “adevarate”; sau mai multe/mult mai multe, dupa gust)
35g amidon
250ml suc de visine/cirese/compot
1 pachet zahar vanilat/tot atata zahar cu vanilie (homemade)
niste Amaretto (sau orice altceva care sa-ti ia putin mintile; si aici se aplica regula “mai mult/mult mai mult, dupa gust”)
zahar pudra
Pregatirea incepe cu unt rece-rece. Ne mai trebuie un castron mare, toate ingredientele masurate/cantarite si o pereche de maini care sa amestece toate astea pana obtinem un aluat “faramicios”. Trei sferturi din acest aluat se preseaza in forma de tarta, restul il pastram pentru crusta.
Intre timp, punem pe foc visinele, sucul de fructe, zaharul vanilat si Amaretto. Cateva minute mai tarziu, cand toata bucataria se umple de miros minunat sau se aud vecinii batand la usa, whichever comes first, mutam compozitia intr-un loc ferit, sa se raceasca putin.
Ultimul pas, turnam amestecul de visine inmiresmate peste blat, si crusta ramasa, peste visine. Intr-un cuptor obisnuit, ar trebui sa fie gata in aproximativ 30 minute. Dar n-am nici un dubiu c-o sa va prindeti de momentul asta si singuri.

PS: zahar vanilat e asa, o politete, in cazul in care reusiti sa va invartiti mai mult de 5 minute pe langa minunatia asta fara s-o gustati. Daca va aflati intr-un astfel de moment, atunci da, il puteti presara pe deasupra.




Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...